Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ...

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΟΧΩΡΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στις εκδηλώσεις στο Μελισοχώρι Λάρισας για την Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ" παρέστησαν στελέχη του Κινήματος Ελληνικής Επαναφοράς. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία της Ιεράς Σκέπης της Παναγίας μας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του χωριού, όπου προτωστάστησε ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, εκπρόσωπος της ιεράς Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση του Πανηγυρικού της ημέρας από δασκάλα του δημοτικού σχολείου Μελισοχωρίου. Έπειτα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του χωριού. Οι εκδηλώσεις έληξαν με τον Εθνικό μας ύμνο. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων τα στελέχη της Ελληνικής Επαναφοράς τα οποία καλέστηκαν από κατοίκους της περιοχής, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους κατοίκους του Μελισοχωρίου και να αναφερθούν στην εξαθλίωση που μαστίζει τη χώρα μας. Ακόμη ο συντονιστής Επικοινωνίας του Κινήματος Τσιάρας Δημήτρης πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρχιμανδρίτη Ιωακείμ με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το σημαντικό ρόλο της εκκλησίας στην ιστορική αναδρομή της χώρας αλλά και για το μέλλον της νέας γενιάς.



φωτογραφία0052
Οι μαθητές μπροστά στο μνημείο των πεσόντων
φωτογραφία0051 
ο Συντ. Τύπου κι επικοινωνίας Δημήτρης Τσιάρας με το Συντον. θεμάτων πολιτισμού της Ελληνικής Επαναφοράς Σπύρο Κουβάκη.
www.epanafora.gr

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ!!!


ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΥΡΟΒΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ 1987!

Ήταν 26 Οκτωβρίου 1987. Ώρα περασμένες δέκα το βράδυ. Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την μνήμη της αθλήσεως του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου καθώς και τα ελευθέριά της από την περίπου πεντακοσίων ετών (1430-1912) καταδυναστεία των Οθωμανών.

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου με ανοιχτές τις πόρτες δεχόταν τους νυχτερινούς προσκυνητές, που γονάτιζαν μπροστά στην ασημένια λάρνακα με τα άγια λείψανα του Μυροβλύτου. Την ώρα εκείνη δεν θα ήταν περισσότεροι από τριάντα με σαράντα άνθρωποι στον ναό. Μια ομήγυρις περίπου δέκα γυναικών, μπροστά στην λάρνακα, έψελνε την παράκληση του Αγίου. Μοναδικός κληρικός που παρευρισκόταν, ο νεαρός και νεοχειροτονηθείς διάκονος του ιερού ναού μαζί με την διακόνισσα-σύζυγό του. Ο τότε προϊστάμενος του ναού και νυν μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, τους είχε παραγγείλει να βρίσκονται εκεί και να τον περιμένουν.
 
Ξαφνικά, οι γυναίκες που έψελναν την παράκληση άρχισαν να φωνάζουν!
Ο διάκονος έτρεξε κοντά τους και αυτές, με ανάμικτα συναισθήματα, του έδειξαν την λάρνακα! Ήταν λουσμένη κυριολεκτικά με ένα ελαιώδους συστάσεως μύρο (λέω μύρο γιατί η ευωδία του ήταν ασύγκριτη). Θα έλεγε κανείς με σιγουριά, ότι κάποιος άδειασε επάνω της τουλάχιστον δυο "κουβάδες" αρωματικό υγρό (χρησιμοποιώ την λέξη "κουβάδες" για να γίνει κατανοητό ότι η ποσότητα του μύρου που γλυστρούσε στα συμπαγή τοιχώματα της αργυρής λάρνακας με τις ανάγλυφες παραστάσεις, ήταν μεγάλη).
 
Ο διάκονος για μια στιγμή σάστισε: ο Άγιος μυροβλύζει! Χωρίς να αμφιβάλει καθόλου για το θαύμα, και ευρισκόμενος σε μια κατάσταση χαράς, έκπληξης και ενθουσιασμού, έτρεξε να φέρει βαμβάκι από κάποιο έπιπλο του ιερού βήματος. Επέστεψε τρέχοντας και άρχισε να σκουπίζει με το βαμβάκι το μύρο από τα εξωτερικά τοιχώματα της λάρνακας και να δίνει τμήματα από μυρωμένο αυτό βαμβάκι στους προσκυνητές. Σκούπιζε και το μύρο δεν τελείωνε, αλλά συνέχισε να αναβλύζει μυστικά, χωρίς να υπάρχει κάποια ορατή πηγή. Χαρακτηριστικά, του έκανε πολύ εντύπωση ένα γεγονός: με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι σκούπισε το μύρο από μια λεία περιοχή της λάρνακας. Το βαμβάκι σκούπισε καλά όλο το μύρο, όπως όταν σκουπίζουμε ένα τζάμι με ένα στεγνό πανί πιέζοντάς το καλά και αφαιρούμε την υγρασία που μπορεί να υπάρχει επάνω. Μια γυναίκα έσυρε την παλάμη του χεριού της πάνω στο τμήμα της λάρνακας που μόλις είχε σπογγιστεί. Ο διάκονος, με θαυμασμό, είδε το χέρι της βρεγμένο από το ελαιώδες κιτρινοπράσινο μύρο!!!
 
Εν τω μεταξύ η ευωδία είχε πλημμυρίσει όλον τον ναό και ξεχείλιζε από τις ανοιχτές πόρτες προς την οδό Αγίου Δημητρίου, προσελκύοντας τους περαστικούς, που έσπευδαν να δουν τι συμβαίνει και από που προέρχεται η ευωδία αυτή. Όλοι κατευθύνονταν προς την λάρνακα με τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου, που ήταν τοποθετημένη όχι στο κιβώριό της (ακόμα δεν είχε κατασκευαστεί) αλλά μπροστά στο τέμπλο του ναού.
 
Οι ευχάριστες όμως εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί! Οι προσκυνητές διαπίστωσαν ότι όλες οι εικόνες του ναού, οπουδήποτε κι αν βρίσκονταν, σε προσκυνητάρια ή στο τέμπλο, ανέβλυζαν μύρο. Μάλιστα ο διάκονος είδε προσκυνητές να βγάζουν χαρτομάντηλα και να σκουπίζουν τα τζάμια τα προστατευτικά των εικόνων του τέμπλου και τα χαρτομάντηλα να κιτρινίζουν από το μύρο το οποίο "έτρεχε" και από τις δύο πλευρές του τζαμιού, εσωτερική και εξωτερική. Το μέγεθος του θαύματος ήταν τέτοιο που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτηση. Δεν καταλαβαίναμε τί ζούσαμε, ήταν κάτι σαν όνειρο μέσα στην ομίχλη, αλλά το ζούσαμε!!! Το ψηλάφιζαν τα χέρια μας, το έβλεπαν τα μάτια μας, το μύριζαν τα αισθητήρια της όσφρησής μας!!!
 
Σε λίγο χρόνο δημιουργήθηκε μια "ουρά" από ανθρώπους που με δάκρυα στα μάτια προσκυνούσαν την λάρνακα του Μυροβλύτη και συνειδητοποιούσαν γιατί του δόθηκε το προσωνύμιο αυτό.
Εν τω μεταξύ έφθασε στον ναό και ο προϊστάμενος ιερεύς με άλλους κληρικούς. Ξεκλείδωσαν τα ανοίγματα της λάρνακας και αποκαλύφθηκαν τα άγια λείψανα του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Ευωδίαζαν μεν, αλλά ήταν η ευωδία των ιερών λειψάνων. Η ευωδία του μύρου ήταν διαφορετική και χαρακτηριστική.
 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμων ο Β΄, ο Χρυσοφάκης, απέδωσε το θαύμα της μυρόβλυσης του Αγίου Δημητρίου στο εξής γεγονός:
Εκείνο το βράδυ, στην εορταστική τελετή του Πανεπιστημίου για τα ελευθέρια της Θεσσαλονίκης, ο κεντρικός ομιλητής αγνόησε στην ομιλία του παντελώς τον Άγιο, και δεν αναφέρθηκε καθόλου σ’ αυτόν. Ο Άγιος Δημήτριος όμως δήλωσε με την μυρόβλυσή του ότι, όπως ποτέ δεν εγκατέλειψε την πόλη του Θεσσαλονίκη έτσι και τώρα είναι πάντοτε παρών και αυτός είναι που την έσωσε και από την σκλαβιά και από τους σεισμούς, αλλά και διαμαρτύρεται όταν οι Θεσσαλονικείς αποδεικνύονται αχάριστοι και απομακρύνονται από τον Χριστό και τους Αγίους Του.
 
Πέρασαν 24 χρόνια από τότε. Είμαι ο τότε διάκονος του ναού, τώρα ιερεύς στην Θεσσαλονίκη και σας γράφω τα γεγονότα όπως τα θυμάμαι. Την ώρα εκείνη ήταν σαν να ζούσα ένα μυστήριο. Δεν μπορώ να περιγράψω τί αισθανόμουν! Χαρά, έκπληξη, συγκίνηση, ενθουσιασμό... δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς. Πάντως είναι από τα γεγονότα που ενισχύουν την πίστη, που μας γεμίζουν χαρά, ελπίδα και αίσθηση της παρουσίας του Χριστού και των Αγίων. Η πίστη μας είναι "ζωντανή".
 
http://enoriakonstantinouelenis.blogspot.gr

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!!! ΖΗΤΩ ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΑΙ!!!

OTI KΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!!!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΣ Ν.Δ. ΤΩΡΑ...

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ"... Στο όριο εισόδου στην Βουλή το ΠΑΣΟΚ - Κάτω από 3% σε δύο δημοσκοπήσεις

Δύο μυστικές δημοσκοπήσεις που 
παρήγγειλε το ΠΑΣΟΚ το εμφανίζουν στην
 απόλυτη πρόθεση ψήφου κάτω από το
 όριο του 3% και στις ηλικίες μεταξύ 18 και
 30 ετών το ποσοστό του είναι κάτω του
 2%!
Με αναγωγή επί των εγκύρων περνά
 ελαφρά το 3% και κερδίζει 10-12 
βουλευτές, αλλά το θέμα είναι ότι όσο
 περνά ο καιρός η δημοσκοπική του εικόνα εμφανίζεται διαρκώς χειρότερη και υπάρχει ανησυχία στο πάλαι ποτέ "Κίνημα" (που εξελίχθηκε 
σε καθεστώς που κατέστρεψε την χώρα με το να την οδηγήσει στην χρεοκοπία) ότι το
 επόμενο εξάμηνο ακόμα και με αναγωγή επί των εγκύρων, δύσκολα θα πιάσουν το όριο
 του 3% Το ποσοστό που δίνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 2,5%...

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!

 
 
Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
 

Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.
 
Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
 
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.
 
Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.
 
Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
 
Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.
 
Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
 
Οι κολώνες, τέλος, με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!

www.epanafora.gr

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Θέλω να δω τη Λάρισα, μια πόλη με ίσες ευκαιρίες για όλους τους Λαρισαίους.

Θέλω να δω τη Λάρισα, μια πολιτεία όπου η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ θα κυριαρχούν.

 Θέλω να δω τη Λάρισα, μια πόλη όπου η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ και η ΜΙΖΕΡΙΑ θα αποτελούν παρελθόν.

 Ένα σύγχρονο αστικό κέντρο με διατηρούμενη όμως την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΤΗΤΑ και το κλίμα της γειτονιάς και της συνοικίας.

 Έναν δήμο που θα αγκαλιάζει τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ κι όλους τους νέους Λαρισαίους ανεξαρτήτως μορφώσεως και τάξης.

 Ένα κεντρικό κόμβο της χώρας όπου θα προάγεται η ΙΣΤΟΡΙΑ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της πατρίδας μας.

Ένα πρότυπο κοινωνικό κέντρο που θα στηρίζει έμπρακτα τις ανήμπορες οικογένειες και τους βιοπαλαιστές που πληγώθηκαν από τη λαίλαπα που κατασπαράσσει τη χώρα μας.

Έναν ηθικό προορισμό που θα σέβεται την κοινωνική γαλήνη αλλά και το περιβάλλον.

Μα πάνω από όλα θέλω να δω τη Λάρισα μια πόλη με όλους τους πολίτες της ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΥΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ…

Τσιάρας Δημήτρης

Μέλος συντονισμού της «Ελληνικής Επαναφοράς»

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ...ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας


Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.


Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίαςΣυγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1.1.2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400. Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 400)ημερήσιων επιδομάτων.

Έτσι με την ρύθμιση αυτή από 450 ημέρες που ήταν το όριο μειώνονται κατα 50 οι ημέρες επιδότησης που μπορεί κάποιος να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας μέσα σε μια τετραετία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).