Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΕΤΕΜ...

Η ανάγκη αποσαφήνισης του θολού τοπίου που επικρατεί γύρω από τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε, στο οποίο συμφώνησε και ο Διευθυντής  της υπηρεσίας, ήταν ο σκοπός συνάντησης των μηχανικών.
Συνάντηση  με το Διευθυντή της Γενικής  Διεύθυνσης  Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής  Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης  κ. Γεώργιο  Μαυράκη, πραγματοποίησαν την Πέμπτη μέλη από τις Διοικούσες Επιτροπές των Νομαρχιακών Τμημάτων  Κρήτης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., καθώς και αρκετοί  Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για τον επαγγελματικό αποκλεισμό των μηχανικών και η ανάγκη τελικής ρύθμισης από την Πολιτεία των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
Όπως τονίστηκε “η υπηρεσία οφείλει να απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας  το οποίο είναι το μόνο  αρμόδιο κατά το νόμο  υπουργείο που παρέχει οδηγίες και όχι η αυθαίρετη υιοθέτηση απόψεων διαφόρων εγγράφων από συνδικαλιστικούς  φορείς”.
Τέλος , ο  Διευθυντής  της Υπηρεσίας δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία με μορφή σχετικού  ερωτήματος προς το υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου