Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ!!!

 

Στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ», συμμετείχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑΣΕΕΜ).

Όπως επισημαίνει στο σχόλιό του ο Σύλλογος, η τεκμαρτή φορολόγηση των μηχανικών θα οδηγήσει στο κλείσιμο των μικρών γραφείων, στην αναζήτηση μισθωτής εργασίας σε μεγάλες εταιρείες, ή ακόμα και σε brain drain.

Διαβάστε παρακάτω τη συμμετοχή του ΠΑΣΕΕΜ στη διαβούλευση:

“Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ.) δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση του στο προς ψήφιση νομοσχέδιο και ειδικότερα στον τρόπο φορολόγησης μας. Το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι να κλείσουν όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου μας! Να ενταχθούμε με οποιονδήποτε τρόπο στην κατηγορία της μισθωτής εργασίας σε μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα! Αυτό είναι το θετικό σενάριο. Το αρνητικό φυσικά είναι να αρχίσει ξανά η μετανάστευση των μηχανικών.

Αρνούμαστε τον χαρακτηρισμό de facto φοροφυγάδες που χρησιμοποιήθηκε για όλο τον κλάδο μας.

Έναν κλάδο που με δυσκολία προσπαθεί να μείνει οικονομικά ενεργός!

Έναν κλάδο που σχεδόν τα 3/4 έχουν μπει σε ρύθμιση είτε στην εφορία είτε στον ΕΦΚΑ!

Έναν κλάδο που πληρώνει αυξήσεις στις ασφαλιστικές του εισφορές, ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού, ωσάν να πρόκειται για καταναλωτικό προϊόν!

Έναν κλάδο που η έννοια του εργασιακού ωραρίου δεν υφίσταται απέναντι στον πελάτη!

Έναν κλάδο στον οποίο η περίοδος της εγκυμοσύνης και της λοχείας της γυναίκας, δεν μπορούν να επηρεάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα την παρουσία ή/και απουσία της από την επιχείρηση της!

Έναν κλάδο που έτσι και αλλιώς φορολογείται με τεκμήρια διαβίωσης, που δεν έχει καμία φοροαπαλλαγή!

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί δεν προσκληθήκαμε σε κανένα διάλογο με το υπουργείο Οικονομικών, για να καταθέσουμε την άποψη μας στον τρόπο φορολόγησης αλλά και πάταξης της φοροδιαφυγής!

Είμαστε υπέρ της ισότιμης φορολογικής αντιμετώπισης όλων των Ελλήνων, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου